vineri, 26 martie 2010

Am multe de spus

Mi-am propus sa-mi fac timp pentru scris in blog, in primul rand pentru ca ma relaxeaza, si-n al doilea  pentru ca-mi place "audienta". Nu stiu cat talent am in acest domeniu, dar mi-ar placea sa scriu o varianta romaneasca de fictiune pentru copii, gen Harry Potter sau Twilight, insa n-am curaj.

Mi-e frica de o posibila influenta din partea tuturor fictiunilor pe care le-am citit in ultimul timp: Harry Potter (de 2 ori, imi doresc sa fac timp pentru varianta in engleza), Twilight (de 2 ori in engleza, de abia astept sa treaca destul timp sa-l mai citesc o data), Septimius Heap, The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel, Tara Duncan (al 4-lea volum a devenit plictisitor), His Dark Materials (Philip Pullman), Spiderwick Chronicles, Trilogia Nomilor, The Riftwar Saga, The Wardstone Chronicles etc.

Cum as putea sa nu creez o vrajitoare care se intalneste cu un vampir la o scoala de magie? Numai ca varianta romaneasca ar fi o vrajitoare de origine rroma si un vampir din transilvania intr-un castel in care n-am fost niciodata si n-as stii cum sa-l descriu. Daca as crea o alta lume, imaginara, nu m-as putea abtine sa nu adaug elfi nobili, zane elegante, pitici morocanosi si orci tantalai. Numai ca lumile imaginare nu sunt luate prea in serios, nu te poti pune in pielea personajelor, desi ai vrea, doar daca imaginarul ar exista in paralel cu realul.

Ai putea atunci sa speri ca vei intalni intr-o zi ploioasa, un Edward Cullen sau ca una din scrisori iti va fi destinata tie din partea unei scoli nemaiintalnite, eu cel putin am visat toate astea si cartile mi-au facut visele mai colorate. Nu pot spune acelasi lucru si despre visele lui Calin in noptile in care il trezesc sa-i spun sa se culce la loc pentru ca el nu stie vraja corecta sau nu e vrajitor.

O sa-mi doresc mereu sa-mi pastrez acel copil in mine, care se bucura de aventurile lui Harry si spera ca intr-un colt al acestei lumi mari chiar sa existe un pic de magie.

As scrie o astfel de carte pentru mine, o carte fara sumarul la sfarsit, sa nu stiu la ce sa ma astept nici macar eu, o carte in care aventurile sa fie limitate doar de imaginatia mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu