marți, 24 august 2010

Orsova

Am plecat cu trenul de dimineata, la 11 si ne-am intors cu cel de seara, la 12. Am cumparat biletele la personal, 3,40 lei si am asteptat linistit nasul. Eu, Elena, o buna prietena a lui Calin din Franta, si Xenophane, un amic de-al ei care nu stia boaba de romana, drept pt care au incercat toti sa-l fure cum au putut mai bine. Vine Nasul: "Ia sa vedem, cine are bilete, cine n-are bilete!"

Noi fiind singurii din compartiment, Eu si Xeno le aveam pregatite, iar nasul a fost foarte dezamagit. La Elena a durat cu cateva secunde mai mult cautarea.

Nasu': "Ah, n-aveti bilet? Nu-i nimic, am eu. In fond ce inseamna pt d-voastra 2 lei?... Ah, aveti bilet :("

Am ajuns in siguranta la destinatie si cu 10 minute mai devreme chiar, am luat un taxi si am plecat in oras sa cautam vaporas. Am gasit salupa care ne-a plimbat pe Dunare, la Cazane, la bustul lui Decebal unde am primit si un pic de istorie si in Pestera Veteranilor. Am parcurs acest traseu cu 100km la ora, am banuit ca asa se simt parasutistii cand sar din avion si le falfaie vantul falcile.

Am facut poze, filmulete, am facut cu mana calatorilor din celelalte vaporase si ne-am intors ca sa urcam la Manastirea Sfanta Ana. Ne-am dat in leagan si am pornit apoi spre Manastire pe un drum de o ora jumate pe caldura de la 4 dupa-masa pe traseu pentru masini, asfaltat prin padure, cu mure.

Am aprins lumanari, ne-am inchinat, am scris acatiste, am mancat dulceata de smochine cu o maicuta si un preot care o cunosteau pe Elena, am baut un lichior de oua, bun, tare, am primit cadouri si-am chemat taxiul care ne-a pus tarif de exterior pe tot drumul, magarul.

Am luat iarasi personalul, de data asta nasu' n-a mai fost asa dezamagit, am ajuns, am mancat, m-am spalat si am iesit iar in oras unde am baut apa plata si un strop de vin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu