miercuri, 1 iunie 2011

La multi ani, Aliosha!


La multi ani copilului din mine! La multi ani fetei de 10 anisori care se bucura cand primea o inghetata! Multumesc pentru greselile care m-au facut mai puternica, pentru reusitele care m-au motivat si pentru aventurile care mi-au marcat genunchii.

Iti multumesc pentru ca in scoala generala nu te-ai uitat, ca toate celelalte fete, la telenovele, desi ai avut tentative din dorinta de socializare ai stiut sa recunosti, inca de pe atunci, un film prost.

Iti multumesc ca te-ai uitat la Disney si Cartoon Network si ca asa am invatat engleza. Iti multumesc ca nu ti-ai pus sosete in sutien cand ai trecut de pubertate, chiar daca ai facut-o cand aveai 7 ani, si erau cartofi nu sosete, nu se pune, dar iti multumesc si pentru amintirea aceea. Iti multumesc ca te-ai jucat fotbal cu baietii, tenis cu piciorul si te-ai uitat la meciurile Stelei. Doar eu am amintirea acelei dup-amiezi calduroase de vara cand Steaua a invins Dinamo cu 5-0, in ciuda vecinilor carora le purtam pica, din spatele blocului si pentru care ai scris mesajele vulgare de pe trotuar gen: "Uă DINAMO!": si "HAI STEAUA!"

Iti multumesc ca nu te-ai ascuns de mine cand am crescut, ai ramas mereu acolo intr-un colt oricand gata de a iesi la iveala. Iti multumesc pentru amintiri frumoase, prietenii minunate, pentru planurile de nunta facute la petrecerile in pijamale, pentru visele fantastice, pentru o imaginatie bogata care m-a ajutat sa scriu, pentru ca ai stricat video-ul tot oprind imaginea desenelor animate incercand sa copiez personajele de acolo, pentru ca te-ai purtat ca un baiat, dar plangeai ca o fata, te bateai cu baietii, dar iubeai in secret, pentru ca nu ai lasat pe nimeni sa-ti spuna cine esti, pentru ca ai stiut ce vrei inca de atunci.

Te iert pentru semnul de pe mana stanga facut in clasa a 9a, te iert pentru ca nu ai reusit sa fii intotdeauna puternica incat sa-i infrunti pe toti cei ce te-au necajit, te iert ca ai facut alegeri proaste la baieti pentru ca m-ai ajutat sa-mi dau seama atunci cand l-am intalnit pe Fat-Frumos ca el e "the one", te iert ca ai fost lenesa si n-ai citit mai mult, dar nu-i nimic ca acum recuperez, te iert ca nu te-ai dus la petrecerea de sfarsit de liceu, oricum as fi fost singura intre viperele care m-au barfit atatia ani si care m-au facut mereu sa simt ca nu apartin, te iert ca ai stat prea aproape de foc si a rezultat un semn pe fata, te iert ca ai suferit mai mult decat meritau anumite persoane, fete si baieti, te iert ca ai fost prea sensibila si-ti multumesc ca am ramas cu asta, dar intre timp am invatat cum s-o directionez.

Te iert ca ai furat bomboane si mere, te iert pentru ca toate astea m-au ajutat sa devin un om mare si sa respect ce merita sa fie respectat. Iti multumesc ca esti mereu la indemana cand am nevoie de tine si sti sa te retragi cand e cazul. Nu o sa te uit niciodata! La multi ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu