marți, 14 octombrie 2014

Despre alaptatul in public


Acum cateva saptamani am scris un articol pentr un concurs de colaborare lansat de un site destul de mare pentru mamici. Imi facusem sperante destul de mari si asteptam nerabdatoare sa primesc un raspuns pozitiv si sa incep sa scriu de acasa articole si poate sa castig si ceva banuti. N-a fost sa fie.

Nu era ceea ce cautau ei, asa ca am fost destul de dezamagita. Insa sotul meu iubit, care m-a incurajat de la inceput sa scriu, poate ca sa-mi ridice moralul, sau chiar a fost un articol bun, a decis sa-mi publice articolul e unul din site-urile lui. Tema articolului am ales-o pentru ca e ceva despre care sunt foarte pasionata in momentul de fata, alaptatul, si mai ales alaptatul in public. Puteti citi articolul aici.

Respectivul articol este mai mult un text motivational, dar aici as vrea sa va spun de ce o fac eu. De ce am nevoie sa alaptez in public, ca sa pot ajunge unde am nevoie cu un copil fericit.Bineinteles ca as putea sa-i dau lapte de vaca, e destul de mare pt asta, dar ar putea OARE acesta sa fie VREODATA mai bun decat laptele de mama? Laptele de vaca efacut pe gustul viteilor, laptele praf este facut in laborator pentru robotei (glumesc) si pentru mamicile care nu pot alapta. De ce i-as da ceva atat de nenatural, in loc sa-mi hranesc copilul direct de la sursa?

Pentru a-i da alt lapte decat al meu implica sa asigur acest lapte ca e suficient de cald, sau macar nu foarte rece, deci ar trebui incalzit mai mult ca sa se poata pastra mai mult. Dar daca are nevoie imediat cum plecam de acasa, cum as putea sa-i potolesc foamea, setea, nevoia si sa-i linistesc plansul in acelasi timp in care incerc sa racesc biberonul?

Asa ca, pentru familia noastra, este mai bine sa-l alaptez, oriunde si oricand. Ma asigur ca am hainele potrivite, imi ridic bluza, copilul acopera restul, imi fac treburile si toata lumea e fericita. El primeste cel mai sanatos snack de pe "piata", am libertatea de miscare oriunde am nevoie, oameni din jurul nostru nu sunt stresati de plansetul unui copil flamand care isi vrea alimentul preferat, este o situatia in care toata lumea are de castigat, eu, bebe si restul lumii.

Nu am prea multi prieteni care ma incurajeaza, nici pediatrul nu face prea multa reclama alaptatului, pentru ca nu se pricepe, si mi-a dat sfaturi care m-ar fi incurcat mai mult decat sa ma ajute, dar Eric este CEL MAI de baza argument de care am nevoie! Asa ca cititi articolul pentru mai multe motive pentru care ar trebui sa alaptam in public si puteti sa-mi spuneti parerea voastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu